måndag 24 juni 2013

Har Sverige råd med sina pensionärer?

Ingen ansvarig politiker eller inte ens pensionsmyndigheten, som vet om den "tickande bomben", talar om Sveriges pensioner för dagens pensionärer eller för dem som idag är är i arbetsför ålder, som också kommer att gå i pension.

Nu drabbas pensionärerna med återkommande "pensionsbromsen" och dessa pensionärer drabbas av samma kostnadsökningar som genomsnittssvensken eller våra politiker, som får högre löner och högre arvoden!

Det är kanske dags att avsätta mer resurser till vårt pensionssystem, vilket det ALDRIG talas om?

Eftersom SVERIGE inte har råd med sina pensionärer kanske t.o.m. Sveriges biståndspengar till omvärlden måste sänkas?

Veckans Affärer Rökpuffen i kuvertet 
"Det är generellt svårt för politikerna att ta sig an långsiktiga frågor vars lösningar är kortsiktigt impopulära hos väljarkåren, men som trots allt måste hanteras och med tiden förändras. Det krävs någon form av självuppoffring för att genomföra en åtgärd som straffar sig på kort sikt genom färre röster i nästa val – men som trots allt måste till på lång sikt. En sådan stor fråga som äntligen börjar debatteras alltmer intensivt är pensionshålet. Det är jag tacksam för. Med pensionshålet menar jag hotet som kommer av en åldrande befolkning i kombination med lågt barnafödande, låga räntor, högre skuldsättning och kanske, en högre arbetslöshet. 

Sverige har en av de högsta medellivslängderna i världen. I dag lever kvinnor runt 83 år och män 80 år. SCB prognostiserar att detta kommer öka till 87 respektive 85 år 2060. För en tid sedan läste jag i tabloidpressen att vissa forskare menar att den första människan som kommer att leva i 200 år redan är född."


Det skulle vara trevligt, om vi kunde hjälpas åt med att t.ex. författa en skrivelser till de ansvariga folkvalda i riksdagen.
 

Kom du gärna med ett förslag, där vi ifrågasätter vårt nuvarande pensionssystem, så mailar vi denna skrivelse till alla riksdagsledamöter och begär ett personligt svar från varje riksdagsledamot, som sedan publicera här på bloggen och även namnen på de ledamöter publiceras som inte behagar svara.

Jag ser framemot ett mail pensionsbomben@gmail.com


Vad tycker Du, SPF, PRO och SPI?  

Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning. 
Det hade också varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker kommenterat t.ex. detta inlägg, som ofta säger vi måste bliva bättre på att kommunicera och föra dialog med våra medborgare.
Kommentera inläggen, sänd dom gärna vidare till någon ansvarig för en kommentar.
Du får gärna bjuda in någon att kommentera.
Denna blogg är politiskt obunden.

Tack ska du ha för din hjälp och sprid gärna adressen till denna blogg.
_______________ 
 Upprop !  

Förändra etiken o. moralen i Sverige!
Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige! Sätt ner foten!
Klicka
Upprop för rimliga politikerpensioner


Klicka Protest för god pension !
 
Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar