måndag 17 juni 2013

STACKARS UNGDOMAR OCH DAGENS PENSIONÄRER

Läs här en mycket relevant artikel och som visar vilken tickande bomb vi har framför oss!
Vems är ansvaret?
Jo våra folkvalda politiker, som gömmer sig eller inte behagar ta i den obehagliga frågan.
Mycket "uppfinningsrikt" att gömma sig bakom det s.k. Pensionsmyndigheten och säga det är inte vårt "bord"!
Frapperande!
STACKARS UNGDOMAR OCH DAGENS PENSIONÄRER I VÄLFÄRDSSTATEN SVERIGE! 
GP: Det har blivit dags för en ny pensionsreform 
"Den allmänna pensionen reformerades under nittiotalet. Den ses nu över. Justeringar behöver göras med utgångspunkt i att ge vettiga pensioner till rimlig avgift grundat på verklig kunskap om hur allmänna pensionssystem faktiskt fungerar. Många uppfattningar torgförs med bristande förankring i fakta, skriver KG Scherman.
Några fakta som är generellt giltiga och oberoende av hur pensionssystemet är utformat är bra att ha med sig när man ger sig in i debatten.
Först och främst måste man se det allmänna pensionssystemet som ett generationskontrakt där den yrkesverksamma generationen betalar de äldres pension och samtidigt tar ansvar för att skapa förutsättning för sin egen pension.
Dagens aktiva kan inte köpa mat och dryck och kläder och spara i lådor för framtida behov. Varje generation är beroende av att nästa generation avstår från en del av det den producerar till förmån för dem som då är gamla. Finns inte några unga som producerar och är villiga att avstå en del av produktionen hjälper det inte hur jag har sparat och investerat.
.......
Det nya pensionssystemet svarar nu inte längre upp mot människors förväntningar. En så kallad broms har slagit till och sänker dagens pensioner med stora belopp. De unga ser att deras framtida pensioner blir låga. Tuffare regler samtidigt som många har svårt att få jobb är en orsak. En annan är att PPM -pensionen blivit en besvikelse.
Ansvaret för den aktiva generationen innefattar att ständigt följa hur pensionssystemet fungerar, det vill säga om det ger de pensioner och kräver de uppoffringar som var tänkt och är rimligt. Men dagens yngre generationer engagerar sig föga. De låter en liten grupp politiker sköta ett automatiskt pensionssystem och hoppas att allt ordnar sig. Vilket det inte gör.
I nästa avsnitt ska jag fördjupa mig i varför dagens pensionssystem har nått vägs ände och vad som kan göras.
KG Scherman
tidigare generaldirektör för Riksförsäkringsverket, RFV"

Vad tycker Du, SPF, PRO och SPI?  

Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning. 
Det hade också varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker kommenterat t.ex. detta inlägg, som ofta säger vi måste bliva bättre på att kommunicera och föra dialog med våra medborgare.
Kommentera inläggen, sänd dom gärna vidare till någon ansvarig för en kommentar.
Du får gärna bjuda in någon att kommentera.
Denna blogg är politiskt obunden.
Tack ska du ha för din hjälp och sprid gärna adressen till denna blogg.
_______________ 
 
Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar