torsdag 26 december 2013

Nu är det dags med PROTEST för god pension i Sverige!

Fyll i frågeformuläret, där vi bl.a. tillsammans kan göra vår röst hörd >> Protest för god pension i Sverige !   


  • Dags att avskaffa PPM-fiaskot?
  • Pensionärer skall ha och kräver samma ekonomiska utveckling som löntagarna och lika skatt.
  • Vad sägs om ett förslag, att Sveriges medborgare kräver en broms för riksdagsledamöternas arvode från riksdagen bromsas och likaså Sveriges bistånd till vår omvärld bromsas tills Sveriges pensionssystem utvecklas som övriga samhället? Detta skulle om inte annat öka förtroendet för dem som är valda av folket.

Vad tycker Du?  
Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning.
Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog. 
"Alla kurvor går åt fel håll när det gäller pensionerna. Det är inte bara nivåerna som sänks – allt fler unga idag saknar också tjänstepension, utan att förstå vilka konsekvenser det får.
En annan tickande bomb är hushållens skuldsättning. De svenska hushållen har högre skulder än någonsin tidigare samtidigt som man amorterar mindre. Krympande pensioner, stigande skuldbörda och låga amorteringar är en giftig kombination; många har en privatekonomi som inte tål den halverade inkomst som en pension vid 65 års ålder mycket väl kan innebära.
Medan 40-talisterna ofta kan gå i pension före 65 års ålder med huset betalt kan deras barn födda på 1970-talet se fram emot lägre pension än deras föräldrar samtidigt som de har stora delar av bolånet kvar.
Det här ställer mycket av våra föreställningar om pensionen på ända. Det har sagts att om man bara arbetar heltid och arbetar länge så behöver man inte bekymra sig men det är helt enkelt inte sant. Redan för dagens 65-åringar blir pensionsbeskedet ofta en chock och snittpensionen kommer att sjunka för kommande årskullar.
Något drastiskt kan man säga att hela fundamentet för vårt pensionssystem sakta håller på att sjunka. En grundbult i systemet är att den som arbetat länge ska få en högre pension än den som inte gjort det men idag kan en 65-åring med ett 45-årigt yrkesliv bakom sig öppna sitt orangea kuvert och tvingas inse att det inte blev mer än 11 000 kronorföre skatt."


Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare.
Kommentera inläggen, som säkert har både fel och rätt.
Du får gärna bjuda in någon att kommentera.
Denna blogg är politiskt obunden.
Tack ska du ha för din hjälp.
_______________ 
 Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!
Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige! Sätt ner foten!
Klicka
Namnlinsamling för Förändra moralen i Sverige!
 
Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

1 kommentar: