fredag 21 mars 2014

Minskade pensioner och en orättvis skatt

HelaHelsingland.se Minskade pensioner och en orättvis skatt 
"SPF tar strid för en rättvis skatt för pensionärerna jämfört med löntagarna.
Pensionerna och de orättvisa skatterna seglar nu upp som en av de stora frågorna inför årets val. Denna fråga var även på tapeten, när SPF:s förbundsordförande Karl Erik Olsson besökte Ovanåker.
Medlemmar i Sveriges pensionärsförbund (SPF) distrikt Hälsingland var på torsdagen nämligen samlade till distriktsårsstämma i gamla församlingshemmet i Ovanåkers kyrkby. 82 ombud från hela Hälsingland kom till stämman.
– Mellan 2010 och 2014 har pensionerna minskat med två procent, medan lönerna i snitt har ökat runt 15 procent. Det är högre beskattning på pension än på lön. Det är förstås mycket allvarligt, säger Karl Erik Olsson.
Kraven från SPF är också tydliga.
– Bromsen när det gäller inkomstpensionen ska avskaffas, så pensionerna inte går baklänges. Skatten för lön och pension ska vara lika, säger Karl Erik Olsson.
När det nya pensionssystemet infördes tillkom även den så kallade bromsen. Tanken från början var att bromsen när det gäller inkomstpensionen skulle slå till vid extrema lägen, som djup depression och massutvandring för att säkra framtida utbetalningar av pension.
När bromsen infördes sades det också att den nästan aldrig skulle behöva användas, men den har redan slagit till 2010, 2011 och 2014.
– Sverige har haft en bra ekonomisk utveckling, så det saknas egentligen argument för att det skulle behöva vara så här, säger Karl Erik Olsson.
Han har också nyligen träffat alliansens representanter i socialförsäkringsutskottet, som i sin pensionsrapport föreslår att man slår ihop AP-fonderna till tre och en bättre förvaltning för att på så sätt höja pensionerna på sikt.
När det gäller pensionärernas skatter jämfört med löntagarnas har Karl Erik Olsson ett exempel.

Det visar att ett genomsnittligt pensionärshushåll med två personer under sju år har betalat 100 000 kronor mer i skatt, jämfört med om de hade haft lön."
  
Vad tycker Du? 
Fyll i frågeformuläret, där vi bl.a. tillsammans kan göra vår röst hörd >> Protest för god pension i Sverige !   

Se sida med Sammanfattning av angivna svar


Pensionerna för Sveriges Pensionärer??
  • Borde inte dessa olika förbunds ordförande vara mer aktiva t.ex. i PRO, Spf m.fl. pensionärs organisationer, som skall företräda sina medlemmar pensionärerna på ett trovärdigt och godtagbart sätt?
  • Varför kan inte dessa organisationer samarbeta i någon form av allians?
  • Det hade skapat en maktfaktor för kommande val i September!

Kommentera gärna allt för Sverige. 
Att leva är att ta ställning. Sverige skall utvecklas genom en öppen dialog. 
Tack! 

Det hade varit klädsamt och bra för Sverige, om någon politiker, som ofta säger vi måste bliva bättre att kommunicera och föra dialog med våra medborgare.
Kommentera inläggen, som säkert har både fel och rätt.
Du får gärna bjuda in någon att kommentera.
Denna blogg är politiskt obunden.
Tack ska du ha för din hjälp.

_______________ 
 Upprop ! Förändra etiken o. moralen i Sverige!

Nu har vi har fått nog och vi vill ha rättvisare i Sverige! Sätt ner foten!

 
Läs även andra bloggares åsikter om : , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar